16 april 2014

Pacha festival 2014
De bekendmaking van de datum (zaterdag 17 mei 2014) voor de derde editie van het Pacha Festival heeft het festivalgevoel bij velen flink opgeschud. Net als tijdens de voorgaande edities zal het Java Eiland in Amsterdam gelden als de perfecte locatie voor het festival van 's werelds roemruchte, bekendste club.

De Early Bird Tickets waren in een mum van tijd uitverkocht en ook de Somewhat Later Birds zullen niet lang meer beschikbaar zijn. Met het vrijgeven van de eerste, uiterst muzikale, namen kan het aftellen naar de kick-off van een heet zomerseizoen nu echt beginnen!

EERSTE NAMEN 

De fans van Pacha Festival Facebook zijn de afgelopen week al getrakteerd op de eerste artiesten die op 17 mei de zon zullen laten schijnen op het Java Eiland. Voor wie dit gemist heeft hierbij een overzicht van het eerste deel van de line-up: 

Mark Knight: 'You got the Love' en 'Man with the Red Face' zijn slechts 2 topproducties uit de studio van deze Toolroom Records eigenaar uit de UK. Zijn internationale sound wordt wereldwijd gewaardeerd en zijn label zorgt voor een dagelijkse stroom aan nieuwe en kwalitatieve releases. Verwacht dus een DJ set vol verrassingen en nieuwe juweeltjes van deze superster!

John Digweed: Er zijn weinig artiesten waarvan de CV zo lang is als die van Bedrock boss John Digweed. Al 20 jaar weet deze meester het dak eraf te draaien. Digweed staat voor kwaliteit. Anywhere, anytime, anyplace . Afgelopen jaar schudde zijn area op haar grondvesten en de overtreffende trap van dat is dit jaar de bedoeling.

Nic Fanciulli: De Engelse koning van de funky techhouse en techno. Nic Fanciulli kent zijn publiek en weet als geen ander welke tracks op welk moment gedraaid moeten worden. Opzwepende sets met een verhaallijn zijn z'n handelsmerk. Pure, muzikale kwaliteit die perfect past op Pacha Festival!

Sander Kleinenberg: Een heuse superstar dj van eigen bodem die al decennia heel veel airmiles vergaart door consequent in alle uithoeken van deze wereld gevraagd te worden om zijn skills tentoon te spreiden. Er zijn er niet veel die kunnen pochen op het feit menig hype te hebben doorstaan en vastberaden een eigen koers bleven volgen die alom gewaardeerd wordt. Niet voor niets keert Sander voor de derde keer terug op Pacha Festival. Zijn set vorig jaar was één van de absolute hoogtepunten.

Cassy: In 2003 verhuisde Catherine Britton, beter bekend als Cassy, naar Berlijn waar zij zich liet inspireren door de betoverende underground clubscene en waar ze samenwerkte met artiesten als Ricardo Villalobos en Steve Bug. En als eigenaar van haar label 'Cassy' en resident van de Panoramabar in Berlijn en Circo Loco in Ibiza, timmert ze onverminderd aan de weg. Een trots gevoel om deze vrouwelijke liefhebber op het podium te hebben.

Guti (Live): Een Live performance van ongekende klasse! Met 'Je eigen weg bepalen' als levensfilosofie weet Guti exact wat hij wilt. Begonnen als rockmuzikant om vervolgens te belanden in de wereld van de underground house en techno. Vele juweeltjes van platen volgden met zijn, 'full of soul' sound, op labels als Desolat en Defected.

MK: Mark Kinchen aka MK is met recht een legende! Verantwoordelijke voor de ultieme houseklassiekers "Burning" en 'Push The Feeling On'. Midden jaren 90 trekt MK zich terug uit de housescene om in 2011 een comeback te maken. Een stroom van remixen volgden van Lana del Rey tot Disclosure. Eind 2013 bereikte zijn remix van Storm Queen's 'Look Right Through' de eerste plaats in de UK Single Chart. MK is back!

Miguel Campbell: Sinds de vroege jaren 90 is Miguel Campbell actief in de club scene. In 2006 startte hij zijn eigen label 'Outcross Records' en in 2010 werd hij toegevoegd aan het 'Hot Creations' team van Jamie Jones. Een artiest waarbij de muziek 24 uur per dag door de aderen stroomt.

De rest van de line-up, evenals de area indeling, zal als eerste worden gepubliceerd op de Facebook pagina van Pacha Festival. Zet facebook.com/pachafestival dus in je favorieten en blijf als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates.

Ibiza Hippie Markt 

Pacha Festival = Ibiza = Hippie Markt. Net als tijdens de voorgaande edities kunnen de bezoekers ook dit jaar weer hun hart ophalen op de, door Las Dalias geïnspireerde, hippie markt. En waar vorig jaar het aanbod aan kraampjes al flink was uitgebreid, zal er dit jaar nog meer keuze zijn om jouw favoriete 'White Island' accessoires aan te schaffen. 

PACHA FESTIVAL 

ZATERDAG 17 MEI 
13:00-23:00 
JAVA EILAND 
AMSTERDAM 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten